ICAO code: LHPR | IATA code: QGY | SITA: QGYAPXH | AFTN: LHPRZPZX

ILS projekt

A GYŐR-PÉR REPÜLŐTÉR Kft. a GOP-3.2.1-11-2012-0045 azonosító számú projekt keretében 27,49%-os mértékű, 123.155.200 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése” című pályázati kiíráson, az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 450 millió Ft összköltségű, Pér községben megvalósuló beruházás keretében egy korszerű repülőgép leszállító rendszer kerül bevezetésre.

A projekt-megvalósítás célja a megnövekedett vevői igények kielégítése, a szolgáltatási kapacitás növelése. Az Európában jelenleg standardnak számító ILS leszállító rendszerrel a repülőtér korábban nem rendelkezett, ezért kedvezőtlen időjárási körülmények esetén az érkező gépeknek adott esetben kitérő repteret kell igénybe venniük. Az ILS műszeres leszállító rendszer segítségével a társaság folyamatosan, az időjárási viszonyoktól függetlenül képes az érkező gépek fogadására.

A beruházás összköltsége 448.000.000 Ft, mely jelentős mértékben javítja a repülőtér használhatóságát, hozzájárul a vállalat szolgáltatási színvonalának és forgalmának növeléséhez.

A támogatás kedvezményezettje: Győr-Pér Repülőtér Kft. (9099 Pér, Repülőtér) Közreműködő szervezet: MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési központ Zrt. (1139 Budapest, Váci út 83.)

További információ:

http://gazdasagfejlesztes.gov.hu

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail