ICAO code: LHPR | IATA code: QGY | SITA: QGYAPXH | AFTN: LHPRZPZX

Eszköz beszerzés

A GYŐR-PÉR REPÜLŐTÉR Kft. a GOP-2.1.1-11/B-2012-0136 azonosító számú projekt keretében 30%-os mértékű, 25.715.614 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Pér Repülőtér technológiai fejlesztése a kapacitások és a minőségi színvonal növelés érdekében a Győr-Pér Repülőtér Kft-nél” című pályázati kiíráson, az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 86 millió Ft összköltségű, Pér községben megvalósuló beruházás keretében egy korszerű röntgenberendezés, egy fékhatásmérő-berendezés és egy önjáró repülőgép jégtelenítő került beszerzésre.

Az eszközök beszerzésének célja a repülőtér technológiai fejlesztése, a szolgáltatási kapacitás növelése. A teheráru gyors biztonsági átvizsgálásához röntgenberendezés nyújt megoldást. Téli időjárási viszonyok esetén a korszerű repülőgép jégtelenítő berendezés és a fékhatásmérő-berendezés növeli a repülés biztonságát és a járatkiszolgálás színvonalát.

A beruházás összköltsége 85.718.717 Ft, mely jelentős mértékben javítja a repülőtér használhatóságát, hozzájárul a vállalat szolgáltatási színvonalának és forgalmának növeléséhez.

A támogatás kedvezményezettje: Győr-Pér Repülőtér Kft. (9099 Pér, Repülőtér) Közreműködő szervezet: MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési központ Zrt. (1139 Budapest, Váci út 83.)

További információ:

http://gazdasagfejlesztes.gov.hu

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail